Mat på huset
Jeg har skrevet dette blogginnlegget fordi jeg ønsker å skryte litt av de på kjøkkenet som daglig står på for å servere oss den ene nydelige og sunne lunsjen etter den andre. De fortjener absolutt å bli annerskjent for den fantastiske jobben de gjør.
Med Rema 1000 vegg-i-vegg med Fontenehuset Oslo Øst, blir det å handle samt lage maten fra bunnen av ekstra hyggelig. Det hender selvsagt at man handler andre steder, som for eksempel på Grønnland, men det er en stor glede å ha Rema så nært, det gjør at flere ønsker å delta på handleturen.
Fontenehuset Oslo Øst ble etablert i 2009 og flyttet til nåværende lokaler i oktober 2012, det består av kontor, kjøkkenenhet og nå i senere tid, media og informasjon. Fontenehuset Oslo Øst befinner seg i det gamle lokalet til Baker Nordby, og har derfor et fantastisk stort og romslig kjøkken med to store kjøkkenøyer i 2 etasje. Selve kjøkkenenheten består av en kafe, en møtekrok, kontor og spiseområde.
Det unike med kjøkkenet sammenlignet med de to andre enhetene på huset, er at man jobber med noe konkret der man daglig har en deadline klokken tolv, for da skal lunsjen serveres. Det gir en fantastisk mestringsopplevelse når man er med på å få dette til. Kjøkkenet er derfor et fint sted for de fleste å begynne, spesielt om man ønsker mestringsfølelse, men ikke helt vet hva man egentlig ønsker å gjøre. Det er ikke minst et godt arbeidsmiljø på kjøkkenet, mye latter og moro, og alltid rom for å feile. Her er det ingen press for å prestere, man bidrar like mye om man bare skreller et par poteter eller kutter et par grønnsaker, som den som velger å gjøre flere ting. Ekstra kjekt om man er glad i musikk da det ofte sette på en låt eller to under arbeide, for å få opp stemningen litt ekstra.
Men det er ikke bare stemningen på kjøkkenet som er god, maten er helt fantastisk. I tillegg er det sjeldent at det serveres samme rett samme uke, så sjeldent at jeg husker ikke når det det skjedde sist.
Det som avgjør valg av menyen er årstider, kjøkkenets økonomi, og ikke minst hvem som er til stede under menyplanleggingsmøte hver tirsdag. Fontenehuset Oslo Øst er jo ganske internasjonalt derfor kan det fort bli en internasjonal meny der det lages mat fra Asia, Sør-Amerika, Afrika og så videre. Det viktigste er at man er enige om at maten skal være variert, og ikke minst sunn – at det er alltid noe grønt med i lunsjen.
Fontenehuset har en egen standard som sier at;
Fontenehuset gir veiledning, aktiviteter og muligheter for å støtte medlemmer til å utvikle og opprettholde en sunn livsstil – Standard 28.
I regi av denne standarden tilbys medlemmer på huset trening i form av yogha og vanlig trening, dans også kjent som fem rytmer, gratis frokost daglig. Og ikke minst en sunn og variert lunsj som lages fra bunnen av daglig. Dette blir man inspirer av <3
Skrevet av Deborah Birkeland