Jobb og studiestøtte

Sammenhengen mellom arbeidsløshet og dårlig psykisk helse viser at arbeid er en viktig faktor for å bedre den psykiske helsen. Fontenehus er både et arbeidsrettet rehabiliteringstilbud, og en arbeidsinkluderingsaktør. Det å støtte medlemmer ut i jobb og utdanning er en prioritert oppgave ved fontenehus over hele verden. Med hjelp fra våre jobbkonsulenter, medarbeidere og andre medlemmer får medlemmene våre støtte til å vende tilbake til et aktivt arbeidsliv, der man tar utgangspunkt i medlemmets interesser, erfaringer og kompetanse.

Selvtilliten har gått opp etter å ha kommet ut i arbeid. Jeg får mer energi og føler jeg har nådd målet overfor meg selv og Fontenehuset
— Gulled, medlem

70% av de med psykiske helseutfordringer ønsker arbeid. Å bli inkludert i det ordinære arbeidslivet er en viktig faktor i bedringsprosessen.

Vi har ulike arenaer på huset hvor vi kan kartlegge medlemmers interesser og jobb- eller studieønsker. Videre støtter vi medlemmer med CV, trening på intervjusituasjon, aktiv jobbsøking eller studiesøknadsprosesser, etablere relasjoner med arbeidsgivere og gi støtte og oppfølging på arbeidsplassen så lenge det er ønskelig.

Medlemmer som skaffer seg en jobb kan avtale hvordan fontenehus kan støtte opp slik at en mestrer arbeidslivets nye utfordringer. De som opplever et nytt arbeidsnederlag kan komme rett tilbake til fontenehuset, gjenoppta kontakt med gamle kolleger der og gjøre nytte for seg i fontenehusets arbeidsrettede dag. I stedet for å isolere seg hjemme og dyrke nederlaget. Det er mange eksempler på at dette har bidratt til at nedturen blir kort og ny jobb kommer på plass i løpet av kort tid.

Jobb & Ekstern virksomhet

MANDAGER KL 13:30-14:30

Jobb & Ekstern virksomhet kan deles opp i tre deler:

Jobb og studiestøtte – Dette er et forum for at medlemmer kan komme med individuelle saker og spørsmål som relaterer seg til jobb eller studier. Det kan være alt fra spørsmål om en spesifik jobb du ønsker å søke på, eller en bransje du ønsker å vite mer om, eller om du har spørsmål om studier og hvilken studiestøtte du trenger for å nå dine mål. 

OA-kordinering – Her snakker vi om og koordinerer OA-plassene (overgangsarbeid) som vi besitter i dag, samt at vi diskuterer potensielle nye OA-avtaler. Dette er også et forum der vi kontakter bedrifter vi ønsker å samarbeide med, enten kommunalt, offentlig eller i privat næringsliv. 

Ekstern virksomhet – Dette er vårt strategimøte for å forsikre at vi har en plan om hvilke eksterne krefter vi ønsker å samarbeide med og hvordan vi best mulig kan synliggjøre Fontenehuset for Oslos befolkning.  

 

 

Arbeid & Livsmestring

TORSDAGER KL. 09:30-12:00

Hver torsdag bidrar medarbeidere, medlemmer og deltakere fra AFT til en felles samling der vi gjennomgår temaer som på forskjellig vis berører aspekter ved den enkeltes liv. Temaene kan være direkte jobbrelatert, som å skrive en god CV, en god søknad eller øve på intervju og få støtte i prosessen med å finne arbeid. Det kan også handle om å finne ut hva du vil, hva som ligger ditt hjerte nærmest i relasjon til arbeid eller eventuelle studier og din fremtid generelt.

Vi kartlegger dine ressurser, og finner ut hvor dine styrker og svakheter ligger i forhold til livet, å arbeide eller å studere. Det er viktig å finne mer ut hvor skoen trykker i ditt eget liv og hvordan du kan få lettet på det trykket. Det kan være du rett og slett trenger å få litt oversikt over hvor veien går videre.

Her kan du finne vårt program.

Individuell studieveiledning

NÅR SOM HELST

Det finnes ulike veier for å komme ut i jobb. For mange betyr jakten på arbeid en tur innom skolebenken, enten det er å fullføre videregående skole, få fagbrev eller å ta høyere utdanning. Studieveileder støtter deg i en-til-en-veiledning, med å se hvilke muligheter som finnes, hvilke hindringer som finnes på veien og hva vi skal gjøre for å nå målet.

Studieveileder vil hjelper deg med å ta kontakt med aktuelle skoler. Vi kan dra på besøk for å sjekke ut hvordan det er på campus og kontakte administrasjonen på skolen for å finne ut av hvilke tilretteleggingsmuligheter som finnes. Alt dette gjør vi sammen. Vi har også en dialog med NAV der det er nødvendig.